Space Expo

Keplerlaan 3, 2201 AZ Noordwijk
(1)
Space Expo

Informatie

Van alles over ruimtevaart is te zien en te beleven bij Space Expo in Noordwijk. Spacy en interactief...

Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van ESTEC, de Nederlandse vestiging van ESA, the European Space Agency.

André Kuipers

Bij Space Expo is de nieuwe permanente tentoonstelling Ruimteschip Aarde over André Kuipers en het ISS te zien. Hier is het originele ruimtepak van André Kuipers van zijn eerste missie in 2004 te zien. Ook persoonlijke bezittingen, waaruit al vroeg in André’s jeugd bleek dat hij astronaut wilde worden, zijn hier te zien.

Space Train

Neem een kijkje in de 'keuken' van ESA.

De Space Train brengt je naar ESTEC, de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de rondleiding vertellen onze gidsen je iets over de activiteiten bij ESTEC, u bezoekt onder andere het Informatiecentrum voor het International Space Station.

Rondleidingen

Indien gewenst kunnen wij een rondleiding voor u organiseren. Met een rondleiding wordt een bezoek aan de ruimtevaarttentoonstelling extra leerzaam voor jong en oud. De rondleiders van Space Expo nemen je mee door de expositie en vertellen over de modernste ontwikkelingen. Aan de hand van leuke anekdotes laten zij de geschiedenis van de ruimtevaart herleven.

Ook geven ze een indruk van de psychologische en emotionele uitdagingen waaraan de zes mannen en vrouwen worden blootgesteld door een half jaar lang in het International Space Station ISS met elkaar te werken en te leven.

Als je juist wat meer in de technische kant van de ruimtevaart geïnteresseerd bent, kunnen de gidsen je ook uitgebreid informeren over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Contactgegevens

071 - 3646489

Zie jij een fout in deze informatie? Laat het ons weten

Beoordelingen (1)

Log in om een beoordeling toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

11 april 2017

Foto's (0)

Log in om een foto toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

Geen foto's gevonden.