Nederlands Fotomuseum

Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam
(0)
Nederlands Fotomuseum

Informatie

Het Nederlands Fotomuseum is ontstaan aan het einde van de jaren tachtig. Toen was het nog niet vanzelfsprekend om fotografie te verzamelen. Sterker nog, niemand wist eigenlijk goed wat je moest doen met archieven van fotografen. Niettemin begon één van de voorlopers van het Fotomuseum, het Nederlands Fotoarchief, met het verzamelen van complete archieven. Het Nederlands Fotomuseum werd in 2003 opgericht en was tot 2007 gevestigd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. In dat jaar verhuisde het museum naar de Wilhelminapier in Rotterdam, waar het is gevestigd in het opvallende gebouw Las Palmas.

Het Nederlands Fotomuseum beheert een groot deel van het fotografisch erfgoed in Nederland, organiseert internationale tentoonstellingen over fotografie en is hét kenniscentrum voor fotografie in ons land. Met zijn activiteiten bedient het Fotomuseum professionals, kunst- en cultuurliefhebbers, fotografieliefhebbers en het onderwijs.

Het Nederlands Fotomuseum onderscheidt zich door een duidelijke visie op fotografie als een maatschappelijk én artistiek medium. Als leidraad voor zijn activiteiten kiest het museum daarom de sterke documentaire traditie en de vernieuwing daarvan, geplaatst binnen een internationale context van zowel de beeldcultuur als de beeldende kunst.

Daarnaast komen andere vormen van fotografie aan bod, zoals die van amateurs. De geschiedenis van de fotografie presenteert het museum nadrukkelijk vanuit een eigentijds vertrekpunt. Nieuwe presentatietechnieken en platforms, optimale zichtbaarheid van de collectie en het betrekken van een zo breed mogelijk publiek zijn even vanzelfsprekend als reflectie, verdieping en kijkplezier.

Contactgegevens

010 - 2030405
info@nederlandsfotomuseum.nl

Zie jij een fout in deze informatie? Laat het ons weten

Beoordelingen (0)

Log in om een beoordeling toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

Geen beoordelingen gevonden.

Foto's (0)

Log in om een foto toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

Geen foto's gevonden.