Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad
(1)
Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Informatie

Bij Aviodrome Lelystad Airport stijgt je plezier en beleving gegarandeerd naar grote hoogte. In deze leukste vliegbestemming van Nederland beleef je honderd luchtvaartjaren van begin tot eind. Je vindt er een schat aan unieke, originele vliegtuigen en je mag natuurlijk ook een vliegtuig induiken en het gehele toestel van top tot teen bekijken. Aviodrome biedt een uniek kijkje in de vlieghistorie.

Leuk én leerzaam

In het museum van 6.000 m² leer je alles over de ontwikkeling van vliegtuigen: van het toestel van de gebroeders Wright tot een Boeing 747. Wil je weten hoe het voelt om een piloot of stewardess te zijn? In deze Boeing 747 mag je alle ruimtes bekijken waar je normaal niet mag komen zoals de keuken, business class én het vrachtruim. Test in het vliegtuiglaboratorium zelf diverse vliegtuigvleugels en ontdek hoe een vliegtuig in de lucht blijft hangen. Even onderuit zakken? In het filmtheater kun je een leuke en leerzame film over de luchtvaart bekijken op het grootste filmdoek van Nederland!

Pas op! Passerende vliegtuigen

Een kijkje in de historie van luchthaven Schiphol? Op het terrein van Aviodrome is het stationsgebouw van Schiphol uit 1928 op ware grootte nagebouwd. Hier kun je ook een rondvlucht of (kinder)proefvliegles boeken.

Evenementen en exposities

Het hele jaar door worden er verschillende exposities en evenementen georganiseerd en tijdens schoolvakanties zijn er speciale kinderactiviteiten. Er is altijd iets te beleven in Aviodrome!

Contactgegevens

0320 - 289842
info@aviodrome.nl

Zie jij een fout in deze informatie? Laat het ons weten

Beoordelingen (1)

Log in om een beoordeling toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

10 april 2017

Foto's (0)

Log in om een foto toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

Geen foto's gevonden.