Het Spoorwegmuseum

Maliebaanstation, 3581 XW Utrecht
(0)
Het Spoorwegmuseum

Informatie

In het museum staat 'beleving' centraal. Je kunt niet alleen de mooie historische treinen bekijken, er is van alles te doen en te beleven. De verschillende ‘werelden’ van het museum vertellen het verhaal van bijna 175 jaar spoorwegen in Nederland. Saai? Helemaal niet!

De 'werelden' van Het Spoorwegmuseum

In 'De Grote Ontdekking' ga je terug in de tijd en beland je in een oude kolenmijn. Je hoort het verhaal van de uitvinding van de stoommachine en maakt kennis met de Arend, de eerste trein die in Nederland reed. In 'Droomreizen' nemen de acteurs van het museum je mee voor een reis met de sjieke Orient Express. En bij de 'Stalen Monsters' maak je een spannende rit langs levensgrote locomotieven. In 'De Werkplaats' staan de prachtige oude locomotieven en rijtuigen. Speciale EduTRAINers vertellen je graag meer over deze historische treinen.

Een feest voor kinderen

Vooral voor kinderen is het een feest om de 'werelden' van Het Spoorwegmuseum te ontdekken. Buiten kunnen de kids zich uitleven in de speeltuin en meerijden in het kindertreintje.

De Vuurproef

Het Spoorwegmuseum heeft een nieuwe museale beleving geopend: De Vuurproef. De Vuurproef neemt de bezoeker mee op een reis door bijna twee eeuwen treingeschiedenis. Wat heeft de komst van de trein voor de wereld betekend? De ingrijpende maatschappelijke en economische veranderingen, de ontwikkelingen die de trein onderging, de aansprekende momenten in de spoorweggeschiedenis en de rol die de trein tegenwoordig speelt: ze komen allemaal aan bod. De Vuurproef bevindt zich in een gebouw op het buitenterrein van het museum, waar voorheen de 'Holland Railshow' gevestigd was. Het gebouw staat naast de speeltuin bij het Jumbo spoor.

Een bezoek aan Het Spoorwegmuseum duurt gemiddeld 3,5 uur, een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

Contactgegevens

030 - 2306206
info@spoorwegmuseum.nl

Zie jij een fout in deze informatie? Laat het ons weten

Beoordelingen (0)

Log in om een beoordeling toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

Geen beoordelingen gevonden.

Foto's (0)

Log in om een foto toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

Geen foto's gevonden.