Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Houtkampweg 9, 6731 AV Otterlo
(1)
Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Informatie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het Bezoekerscentrum/Museonder, Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Fietsen

Wanneer u besluit het Park op de fiets te verkennen, dan kunt u gebruik maken van bijna 40 kilometer aan fietspaden. Dit netwerk loodst u langs alle landschapstypes van het Park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Er zijn uitgebreide fietsroutes voor u samengesteld welke via een plattegrond of via GPS coördinaten zijn te raadplegen.

Wandelen

Wandelen in het Park is een bijzondere ervaring. Er zijn talloze gemarkeerde wandelroutes die u zelf, aan de hand van gekleurde paaltjes, kunt volgen. De paden doorkruisen alle landschapstypen die De Hoge Veluwe rijk is; van natuurlijk grove dennenbos tot heideveld, van stuifzand tot parkbos. Ook zijn er lange-afstandsroutes, GPS mogelijkheden en themawandelingen.

Paardrijden

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een ongeveer 45 km lang ruiterpadenstelsel. U kunt uw buitenrit starten bij één van de drie ingangen: Otterlo, Hoenderloo  of Schaarsbergen. De routes zijn gemarkeerd met paaltjes, voorzien van een afbeelding met een hoefijzer.

Contactgegevens

0800 - 8353628
reserveringen@hogeveluwe.nl

Zie jij een fout in deze informatie? Laat het ons weten

Beoordelingen (1)

Log in om een beoordeling toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

8 april 2017

Prachtig natuurgebied. Het mooiste wat Nederland te bieden heeft!

Foto's (0)

Log in om een foto toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

Geen foto's gevonden.