Artis

Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam
(1)
Artis

Informatie

Artis, de oudste dierentuin van Nederland, in hartje Amsterdam. In Artis komen natuur, cultuur en erfgoed samen. De verhalen van Artis bestaan al sinds 1838. En worden elke dag opnieuw geboren.

Ervaar het zelf. Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Reis door de ruimte in hét Planetarium van Nederland. Geniet van de giraffen. Zie ze samen galopperen met zebra's, springbokken, spiesbokken en gnoes. Verbaas u over de imposante spanwijdte van de Europese gieren of omring u door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Bestudeer de collectie van het Zoölogisch Museum. Wandel door het historische stadspark met zijn eeuwen oude bomen en vele planten. Elk blad, elke boom, elk dier, elk gebouw, elk perk, vertelt een eigen verhaal, telkens opnieuw. Samen vertellen ze het grote verhaal van de natuur en haar betekenis voor onze samenleving.

Dierentuin

De oudste dierentuin van Nederland herbergt met ruim 900 soorten een wijd scala aan dieren. Van de kleurrijke vlinders in het Vlinderpaviljoen tot grote giraffen op de Savanne. En van de enorme vale gieren tot de vreemdste vissen.

Plantentuin

Door het hele park heen staan diverse monumentale bomen. Sommige bomen staan er al eeuwenlang en zijn ouder dan Artis (1838) zelf. Naast de bomen in het park zijn er ook enkele thematuinen, zoals de Hollandse en de Japanse tuin en de Metzelaarkas.

Erfgoed

Artis bevat vele monumentale gebouwen. Sommige gebouwen, zoals voormalige herberg Eik en Linden, zijn ouder dan Artis zelf, anderen, zoals het Minangkabause Huisje zijn speciaal voor Artis ontworpen.

Contactgegevens

0900 - 2784796
info@artis.nl

Zie jij een fout in deze informatie? Laat het ons weten

Beoordelingen (1)

Log in om een beoordeling toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

10 april 2017

Foto's (0)

Log in om een foto toe te voegen. Geen account? Registreer gratis!

Geen foto's gevonden.